maandag 9 juni 2008

Yess.. We Escaped

WEDSTRIJDDAG
Zondag morgens 5u00 : time for breakfast.
Het ontbijt-packet was al 4keer besteld, en hebben dat toch 'smorgens nog vlug zelf de kok van achter zijn keuken mogen halen.. lekker musli ontbijt, met vers fruit en yougourt..Daar kunnen we al ver mee komen.
De fietsen krijgen nog hun nummer opgespeld, de zwemmers doen de chip aan de enkel, lopers spelden borstnummer op, nog een sanitaire stop en here we go..
Niets vergeten? waterflesje, zonnecreme, helm, vip-pass, ...

5u30 Telenet takes off: we stappen (ja 't is al mooi licht geworden, en niet te koud) richting wisselzone .. al gezellig druk onderweg met plaatselijke joggers, vissers op de pier.Prachtig die opkomende dag te mogen ervaren. It's a butifull day... (ja zullen we nog veel zeggen later op de dag ;-)

NU IS HET ECHT HOOR... de eerste huiveringen dringen tot ons door.

Mooi op tijd iets voor 6u00 doen de zwemmers hun pak aan, en gaan de bus in, die hen naar Pier3 voert. Daar mogen ze om 7u met 2000 andere atleten de boot op voor een 'Alcatraz-visit'
Een toeristische rondvaart rond het eiland, die stopt ervoor, en klaar voor de jump.
Ondertussen zijn de fietsers en lopers in de wisselzone ingechecked. Indrukwekkend zo'n locatie met met 2000 blinkende bikes samengesteld..


8u00 JUMP: na 5min zie ik vanuit de baai een sliert zwemmers zich losscheuren van de startboot. Rillingen als ik er aan denk dat ze daar met 2000 in de ijskoude stoming springen en er voor gaan ...

8u34 Telenet aan land. De eerste zwemmers stormen na de 2.2km (in nog geen half uur!) het strand op. en Daar komt Geoffroy reeds. Wohw da's snel, zeker nog niet de helft uitgekomen! nu zoeken tussen de aanlopende zwemmers waar Veerle zit. Blijk dat ik gemist heb in de zee van zwemmers. Even schecken, en zien dat haar zwembril en badmuts in de wisselzone ligt. Oef. Goed aangekomen (blijkt net iest na Geoffroy! knap), en is niet een van de vele 100-en die zich mee laten sleuren door de stromen.. far away from the beach ;-) die moeten nog knokken op terug te komen.

ergens rond 9u30. Francis en Rick fietsende laatste helling op. Daar komt stromram Francis. wow die heeft een ferme inhaalrace gemaakt, en gaat nu ook nog stevig door. Hij heeft halverwege het parkoers Rick ingehaald, die nu volgt op enkele minuten. 'Plat van voor' hoor ik Rick roepen.. 'het is niet ver meer, doorgaan he', geef ik hem mee. Ja de laatste 4km met een platte band afgedaald, en binnegereden (meer daveren, hotsen;-). Kost wat kost want Chris staat te wachten op hem. en opgeven staat niet in het woordenboek he. Van doorzettingsvermogen gesproken.

Ondertussen is de eerste loper me al weer gekruist.. de winnaar van vorig jaar 'Andy Pots' heeft lichte voorsprong. Alhoewel. ik zie hem nu de 'sandladder' 'opkruipen'. echt meer is het niet. En bijna allemaal die eerste lopers.. de eerste die voor de helft de trap oploopt zit op de 10e pos.
En plots zie ik de blinkende t-shirt (en kop) van Timothy afkomen beneden op het strand klaar voor zijn beklimming van de ladder in het loopstuk. Halverwege zijn klim, merk ik dat Chris daar ook al beneden aankomt. dat wordt spannend. 45" verschil. En ze gaan ervoor. gogogo.

Op 3km van het einde, door de tunnel onder de Golden Gate Bridge, is Chris Thimothy voorbijgesneld, net iets te rap om aan te pikken blijkt. Komaan, 'good Job', You made it nearly.

Het is ongeveer 10u44. First Belgium Telenet team is finishing.. op een dikke minuut gevolgd door het 'Second Belgium Telenet team'

Yessssss!!! Great

Piet.

Geen opmerkingen: